Close
Samenwerking ComplIons

Luckt gaat samenwerking aan met CompLions!

CompLions-GRC, het toonaangevende Nederlandse softwarebedrijf op het gebied van Governance, Risk-, Compliance-, Privacy- en Certificerings-tooling gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met Luckt, een…

25 november 2020

Lees meer
Jesse welkom

Jesse digitaal verwelkomd bij Luckt!

Jesse Bleekrode is per 1 november 2020 in dienst getreden bij Luckt als projectleider. De afgelopen jaren heeft Jesse zowel ervaring opgedaan met projecten en programma’s op het gebied van kennis- e…

9 november 2020

Lees meer

Samen ontwerpen we ‘warme technologie’

Binnen de locatie Altenahove van zorgorganisatie De Riethorst Stromenland werkt een team van enthousiaste medewerkers samen met Luckt aan technologische innovatie binnen de Riethorst. Dit traject heef…

25 februari 2020

Lees meer

Luckt blijft groeien: Welkom Mike!

Mike van Loef is per 1 februari in dienst getreden bij Luckt als projectleider. Afgelopen 3 jaar is Mike vooral werkzaam geweest bij netbeheerders zoals Cogas en Westland Infra, waar hij vooral heeft …

14 februari 2020

Lees meer

Brainport Smart District

Portfolio

Brainport Smart District

De Brainport-regio staat voor uitdagingen op het gebied van woningbouw, mobiliteit en verduurzaming. Ook economische en sociale uitdagingen zijn er genoeg. Hoe zorgen we voor voldoende werk en hoe zorgen we ervoor dat iedereen in onze regio blijft meedoen? Uitdagingen die geen van allen op zichzelf staan: ze vragen om een integrale, innovatieve aanpak. Innovatie ontstaat daar waar partijen krachten bundelen en co-creëren om complexe problemen te doorgronden.

De Helmondse wijk Brandevoort is een broedplaats voor de maatschappij van morgen. Hier wordt in de praktijk gewerkt aan Brainport Smart District: een wijk die slimmer, beter, mooier, duurzamer en socialer is.

Hoe ziet dat eruit? Welke huizen bouwen we, hoe verplaatsen we ons, hoe leven we in 2050? In Brainport Smart District wordt het bedacht en gebouwd. Oplossingen voor de maatschappij van morgen ontstaan niet langer achter de tekentafel van één architect of in de bestuurskamer van de overheid. Ze ontstaan daar waar slimme spelers elkaar ontmoeten. Waar creativiteit de vrije hand krijgt. Waar andere meningen en onverwachte stemmen gehoord en gebruikt worden.

In Brainport Smart District is ruimte om samen te experimenteren. Op het gebied van wonen, bouwen, energie, mobiliteit, veiligheid en gezondheid. Alles komt samen in één wijk. 1.000 nieuwe woningen voor een diverse doelgroep: startende gezinnen, expats uit de Brainport-regio Eindhoven, ouderen die de drukte van de stad achter zich laten. Samen leven, slim delen. In Brainport Smart District vallen alle puzzelstukjes ineen en krijgt de maatschappij van morgen gestalte.Om dit project waar te maken hebben de TU/e, Tilburg University, Brainport Development, gemeente Helmond en Provincie Noord-Brabant de handen ineengeslagen in de Stichting Brainport Smart District.

Om de slimste wijk te kunnen worden en blijven wordt de wijk ontwikkeld door samenwerking van bewoners, bedrijven, kennisinstellingen en overheden (de zogenaamde ‘quadruple helix’-methode).

Luckt heeft vanaf het begin meegewerkt aan dit project. Wij ondersteunen de partners bij de opzet van de projectorganisatie van dit project en het totstandkomen van het programma. Concreet in de rol van Projectsecretaris en Programma manager Gezondheid.