Close

Actueel

25 november 2020

Luckt gaat samenwerking aan met CompLions!

Samenwerking ComplIons

CompLions-GRC, het toonaangevende Nederlandse softwarebedrijf op het gebied van Governance, Risk-, Compliance-, Privacy- en Certificerings-tooling gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met Luckt, een innovatieadviesbureau werkzaam binnen de gezondheidszorg en publiek domein. Hiermee breidt Luckt haar dienstverlening richting klanten uit op het gebied van privacy- en security met GRCcontrol, de tool voor het goed en efficiënt managen van risico’s, kwaliteit, AVG en certificeringsvraagstukken.

 

 

Marcel de Pender (links), directeur Luckt, en Frans Broekhof (rechts), CEO CompLions-GRC, beklinken de samenwerking door de Coronamaatregelen op innovatieve digitale wijze!

CompLions-GRC vindt in Luckt een partner met veel kennis in de zorg en publiek domein, welke tot uiting zal komen in de implementatie van de tool bij zorgorganisaties en gemeenten. Marcel de Pender, directeur bij Luckt: “Goede informatiebeveiliging en de bescherming van medische persoonsgegevens staan bij de meeste zorgorganisaties hoog op de agenda. Toch is het daadwerkelijk voldoen aan de normen die hieraan gerelateerd zijn geen sinecure. En juist daarom heeft Luckt een partnerovereenkomst met CompLions-GRC gesloten, de leverancier van GRCcontrol”.

Collega Joyce de Laat vult aan: “De samenwerking met CompLions-GRC stelt Luckt in staat om zorgorganisaties en gemeenten op pragmatische en geautomatiseerde wijze te begeleiden naar goede governance en compliance ten aanzien van kwaliteitsnormen en privacywetgeving. Luckt ondersteunt als implementatiepartner organisaties bij de vertaling van wet- en regelgeving in de zorg naar de praktijk, maar ook bij compliance-vraagstukken binnen zorgorganisaties of tussen zorgorganisaties. Dit gaat dan ook nadrukkelijk verder dan techniek. Het gaat ook duurzame gedragsverandering en het in beweging krijgen van medewerkers met oog op een nieuwe manier van werken.”

Frans Broekhof, CEO van CompLions-GRC: “Wij zijn verheugd met Luckt als partner. Luckt richt zich op marktsegmenten die perfect aansluiten op onze gezamenlijke marktbenadering. Onze software tool, GRCcontrol, is namelijk essentieel voor organisaties binnen de zorg en publiek domein waar Governance, Risk, Compliance en Security essentiële onderdelen vormen bij de digitale transitie en waarbij men tevens een grote professionaliseringsslag wil maken. Om een paar voorbeelden te geven; met GRCcontrol krijgen gebruikers optimaal inzicht in hoeverre ze aan de eisen, voor bijvoorbeeld kwaliteit en informatiebeveiliging voldoen. Middels de standaard PDCA(Plan-Do-Check-Act)-cyclus van onze software werk je automatisch aan continue kwaliteitsverbetering. Verder vergen periodieke audits door derden aanzienlijk minder tijd en daarmee minder kosten omdat er permanent en op uniforme wijze wordt bijgehouden wat relevant is voor de certificeringen en andere kwaliteitseisen zoals ISO-/NEN-normen (waaronder NEN 7510 ISO 27001-norm), BIO en NIST.”

Meer weten over deze samenwerking? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact