Close

Actueel

23 september 2021

Nieuwe serie Webinars van Luckt: netWERKT

Doe mee met de nieuwe serie webinars van Luckt!

De ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector gaan razendsnel en maken de wereld steeds complexer. Om in deze wereld innovatief te blijven is een grote uitdaging, zeker alleen. Samenwerking is daarom cruciaal om te kunnen innoveren en implementeren. Hiermee creëer je draagkracht en zorg je dat vernieuwing slaagt.
Immers: Alleen ben je sneller maar samen kom je verder. In ons werk helpen wij regelmatig organisaties om deze samenwerking tot stand te laten komen en blijvend te laten werken.

In onze nieuwste series webinars: netWERKT laten wij zien wat de randvoorwaarden zijn voor deze samenwerking en hoe we dit bewerkstelligen zodat je de tools in handen hebt om te zorgen dat je netwerk ook daadwerkelijk WERKT!

Tijdens deze webinars verloten we ook netWERKT-voucher. Stuur bij aanmelden een vraagstuk in en wie weet win jij twee uur meedenken van ons met een vraagstuk uit jouw organisatie!

Webinar 1: Innoveren doe je als netwerk
4 november 12:30-13:00 uur

De wereld wordt steeds complexer en het is voor organisaties steeds moeilijker om alle kennis en expertise zelf te hebben waardoor vernieuwing steeds moeilijker wordt. Het is om deze reden nodig om als netwerk te innoveren.

We organiseren bij Luckt op verschillende plekken de dynamiek waardoor je kan innoveren en vernieuwen als netwerk. Binnen deze netwerken wordt bijvoorbeeld gewerkt aan: Hoe gaan we om met verward gedrag op straat? Hoe stimuleren we talentontwikkeling onder jongeren met autisme? Hoe houden we onze digitale infrastructuur veilig? Door onze manier van werken helpen we deze netwerken op weg en laten ze bloeien.

Tune in tijdens deze lunch webinar op 4 november, waar wij een blauwdruk presenteren van hoe wij dit doen!

Deze webinar wordt gegeven door:

Webinar 2: Een netwerk met Design Thinking
11 november 12:30-13:00 uur

Vernieuwen is niet gemakkelijk. Je hebt hiervoor daadkracht, draagkracht en enthousiasme nodig. Ook is brede kennis van de doelgroep, de markt en de mogelijkheden belangrijk en zijn er vele valkuilen wat je in kunt trappen. Door als organisatie samen te werken in een netwerk van partijen en met de stappen van Design Thinking als basis, verhoog je de kans op succes. Samen sta je sterker en zorg ervoor dat er écht iets kan veranderen in werkwijze of aanpak, zowel voor jouw organisatie als je doelgroep.

Meet weten over hoe je Design Thinking toepast in een innoverend netwerk? Schrijf je dan in voor de Lunch Webinar op donderdag 11 november.

Deze webinar wordt gegeven door:

Webinar 3: Netwerkzorg en (digitale)informatie uitwisseling
18 november 12:30-13:00 uur

Al enkele decennia zijn we bezig om patiëntgegevens digitaal uit te wisselen. ‘Puntoplossingen’ waarbij de ene zorgverlener gegevens stuurt naar de andere zijn er genoeg en dit past prima bij ketenzorg. De gezondheidszorg van morgen gaat echter steeds meer uit van netwerkzorg in plaats van ketenzorg.

Hoe zorgen we nou voor een duurzame uitwisseling van gegevens die past bij netwerkzorg. Hoe zorgen we er nou voor dat patiënten over hun eigen gegevens kunnen beschikken en zelf de regie nemen? Hoe zorgen we ervoor dat de gegevens van een patiënt bij alle zorgverleners hetzelfde zijn? Dit blijkt een hele uitdaging te zijn waar momenteel met man en macht aan gewerkt wordt.

In deze webinar nemen we je mee in het bos van initiatieven, regelingen en mogelijke oplossingen voor een duurzame gegevensuitwisseling in het netwerk.

Benieuwd? Pak je boterham erbij en neem deel op 18 november!

Deze webinar wordt gegeven door: