Close

Actueel

30 april 2021

Luckt Start met de Webinars OMDENKEN

Webinars Omdenken

 

We merken in ons werk vaak dat door net even anders tegen een situatie aan te kijken, je verder komt dan je van tevoren had gedacht. In onze driedelige webinar-serie leren wij je voor elk van onze pijlers (Innovatie, Strategie, Implementatie) hoe wij dit aanpakken en geven we de handvatten om dit zelf in de praktijk toe te passen. Daarnaast maak je elke webinar kans op een OMDENK-voucher, inwisselbaar voor twee uur meedenken met een vraagstuk uit jouw organisatie!

Webinar 1: Omdenken voor een innovatieve (zorg)organisatie
6 mei 12:30-13:00 uur

De eerste webinar haakt in op het thema innovatie. Bij Luckt horen we vaak dat innovatie in de zorg moeilijk landt op de werkvloer. Wij denken dat er nog zoveel te innoveren is in de zorg. Het is vervelend als dit niet beklijft terwijl er vaak veel energie en geld wordt geïnvesteerd in vernieuwing.
Tijdens de webinar vertellen we hoe je innovatie kan laten landen door het op de juiste manier betrekken van medewerkers in het gehele proces. Zo zorg je dat de potentie van vernieuwing in de organisatie niet verloren gaat.

Benieuwd naar hoe je dit zelf in jouw organisatie kunt toepassen? Tune in tijdens deze lunch webinar!

Deze webinar wordt gegeven door:

Webinar 2: Omdenken voor samenwerkingspartners
27 mei 12:30-13:00 uur

De opkomst van zorgnetwerken is een feit. Regionale initiatieven met én voor de patiënt en burger ontwikkelen zich razendsnel. Begrijpelijk, want de zorgvraag verandert continu. Samenwerken in de ideale situatie betekent 1+1=3. Dit is helaas niet altijd het geval. Hoe zit het bijvoorbeeld met de gezamenlijke verantwoordelijkheid van betrokken organisaties? Wanneer een probleem van iedereen is, is het daarmee ook vaak van niemand. Dus hoe geef je deze gezamenlijke verantwoordelijkheid vorm?

Tijdens deze webinar zoomen we daar verder op in. We nemen je mee aan de hand van enkele voorbeelden waar Luckt bij betrokken is, met als centrale casus de totstandkoming van Coöperatie Slimmer Leven.

Webinar 3: Omdenken in zorg-ICT is onzin! Toch?
17 juni 12:30-13:00 uur

De druk op de Gezondheidszorg is enorm en er wordt hard gezocht naar manieren om de zorg op andere manieren in te richten. Een van de sleutels hierin is de inzet van ICT in de zorg. Het implementeren hiervan gaat vaak moeizaam. Vaak wordt er gedacht dat er veel skills en technieken nodig zijn om ICT in de zorg te implementeren. Bij Luckt denken we echter dat je al een heel eind kunt komen door er met een open blik naar te kijken. Dit betekent dat “omdenken” bij deze implementatie helemaal niet nodig is! Of toch wel?

In deze webinar nemen we je mee in de implementatie van ICT in de zorg. We laten zien hoe iedereen dit kan doen en geven het antwoord op de vraag; Is omdenken de sleutel tot succes… of is het onzin?

Deze webinar wordt gegeven door: