Close

Actueel

30 november 2020

Een geslaagde Training aan Combinatie Jeugdzorg!

Digitaal training Luckt

Op 27 oktober en 18 november gaf Luckt in twee dagdelen de training ‘Samen Vernieuwen’ aan de projectgroep ‘Intensief Ambulant’ van Combinatie Jeugdzorg. Door de maatregelen werd de training digitaal gegeven. Gelukkig zorgde dit zeker niet voor een minder resultaat!

De wens van de projectgroep was om te leren hoe zij hun doelgroep kunnen betrekken in hun proces en project. Om dit te leren hebben we de training op maat gemaakt, aan de hand van de methodes van Design Thinking. Voorafgaand aan de training kregen de deelnemers lesmateriaal thuisgestuurd. Ook zorgden we dat ze waren voorzien van al het materiaal (werkbladen, knutselmateriaal, stiften etc.) wat ze tijdens de training nodig hadden. Zo konden we direct en goed voorbereid van start gaan!

Materiaal training combinatie jeugdzorg

Met de meegeleverde materialen konden de deelnemers van de projectgroep van Combinatie Jeugdzorg direct aan de slag!

Tijdens de training werd eerst de theorie van een methode uitgelegd waarna de deelnemers direct zelf aan de slag konden om de methode uit te voeren. Hierdoor werd duidelijk hoe ze zelf deze methodes met hun doelgroep konden toepassen. Uiteindelijk hebben de deelnemers samen een concreet ontwerp gecreëerd over hoe zij op een laagdrempelige en creatieve manier de jongeren bij de start van hun hulpvraag direct kunnen betrekken. Door middel van tastbaar materiaal en een theorieboekje waarin alles terug te vinden is, kunnen de geleerde lessen ook na de training nog erbij gepakt worden. Verrassend was enkele deelnemers al direct de geleerde methodes hadden toegepast bij hun cliënten, met erg positieve resultaten als gevolg!

Judith van Vught, projectleider Intensief ambulant & beleidsadviseur bij Combinatie Jeugdzorg, vertelt: “Marit en Emma hebben een inspirerende en leuke training Samen Vernieuwen aangeboden. Door het goed verzorgde trainingsmateriaal en de heldere instructie verliep de training ook digitaal erg vlot. De geboden creatieve tools dagen ons uit om op een andere en laagdrempelige wijze informatie op te halen bij – en nieuwe ideeën te ontwikkelen met – kinderen, jongeren en ouders. En daar gaan we zeker gebruik van maken!”

Prototype Training combinatie jeugdzorg

De deelnemers maakten een prototype om hun idee helder te kunnen communiceren

De deelnemers hebben erg actief en enthousiast deelgenomen en zijn op een mooi resultaat uitgekomen. Zelfs digitaal was het voor ons erg plezierig om de training te mogen geven.

Ook geïnteresseerd in een training op maat? Neem direct contact met ons op.

Contact