Close

Projecten

De Riethorst Stromenland

Riethorst

Luckt heeft samen met De Riethorst Stromenland nieuwe ‘warme technologie’ ontworpen voor de bewoners met dementie op gesloten afdelingen. Hierin is de design thinking methode toegepast, waarin een team is meegenomen in het anders denken en kijken naar nieuwe innovaties om hier zelf ook beter mee overweg te kunnen.

In een multidisciplinair intern team heeft Luckt de stappen van een ontwerpproces doorlopen om zo tot een vernieuwende en waardevolle innovatie te komen. Tijdens het proces heeft Luckt intensief samengewerkt met mensen met dementie, familie en zorgprofessionals om zo tot een passende oplossing te komen die de organisatie en werkvloer inspireert en verandert.

Hier is de innovatie SAM (interactieve tafel gezellen om activiteit en verbinding te stimuleren) uitgekomen, een resultaat van deze samenwerking, maar is ook de innovatie mindset die de medewerkers door dit project hebben ontwikkeld een belangrijke uitkomst.

Deze samenwerking wordt voortgezet in het borgen van andere potentiele innovaties binnen de gehele organisatie van de Riethorst Stromenland door het gezamenlijk opzetten van een ‘online’ living lab.