Close

Gijs

Team

Innovatie is niet het doel, maar een tool

Gijs Langkamp

Ik heb een achtergrond in biomedische wetenschappen en innovatiewetenschappen. Tijdens mijn bachelor heb ik als verzorgende gewerkt binnen verschillende zorgorganisaties. Ik besefte toen dat onderzoek doen in een laboratorium pas op de zeer lange termijn leidt tot veranderingen aan het bed, en daarom besloot ik me meer te richten op de praktijk.

Tijdens mijn master heb ik de barrières onderzocht die zorginnovatie start-ups moeten overwinnen. Na mijn master heb ik een tijd gewerkt met zorginnovatie scale-ups. Ik hielp hen met opschalen en internationaliseren. Dit omvatte het in kaart brengen van zorgsystemen, het opzetten van pilots, het verkrijgen van feedback van zorgprofessionals en het begeleiden van het proces tot nationale vergoeding. Tijdens mijn werk merkte ik op dat zorginnovaties vaak nog een lang pad te bewandelen hebben na hun introductie binnen zorgorganisaties. Hierdoor bleven de positieve effecten die zorginnovaties kunnen brengen soms achterwege, wat me ertoe bracht me meer te richten op de implementatie binnen zorgorganisaties. Zo ben ik uiteindelijk in aanraking gekomen met Luckt.

 

Een weetje over jezelf?
In mijn vrije tijd ben ik graag op de atletiekbaan te vinden, waar ik train voor de meerkamp. Met tien onderdelen, waaronder rennen, springen en werpen, is het nooit saai!