Close

Maarten

Team

Some want it to happen, some wish it would happen,
others make it happen.

Maarten Festen

Als kind was mijn droombaan chirurg, maar in mijn tienerjaren soldeerde ik altijd aan apparaten. In mijn studie medische elektrotechniek kwamen die twee passies samen. Eenmaal aan het werk rolde ik in de zorg en ICT en sindsdien ben ik niet meer weg te slaan van dat snijvlak. Ik heb daarin steeds andere rollen gehad, van onderzoeker, programmeur en projectleider tot salesmanager en consultant. Daarbij werkte ik steeds in andere omgevingen, van ziekenhuizen en bedrijven tot projecten van de Europese Commissie, op steeds andere plekken in binnen- en buitenland.

Ik weet veel van digitalisering en interoperabiliteit. Maar ik ben ervan overtuigd dat zelfs bij de meest technische projecten de menselijke factor het belangrijkste is. Goed kunnen luisteren, je kunnen bewegen door alle niveaus van een organisatie, en handelen met steeds het gezamenlijke einddoel voor ogen is minstens zo belangrijk als kennis over en inzicht in de harde techniek.

Bij Luckt snappen we dat, en hebben we bovendien een breed palet aan kennis in huis. Niet alleen techneuten zoals ik, maar bijvoorbeeld ook bestuurs- en bedrijfskundigen, industrieel ontwerpers, gezondheidswetenschappers en niet te vergeten zorgprofessionals. Die kennis kunnen we ook makkelijk inzetten omdat Luckters elkaar goed weten te vinden.

 

Een weetje over jezelf?
Ik houd enorm van hardlopen, en doe dat dan ook vaak en ver. Niet alleen om de prestatie, maar vooral ook om te genieten van de omgeving. Een absolute favoriet is de voormalige vliegbasis vlak bij ons huis. Als het even kan, leidt de route over de voormalige startbaan. En als ontspanning speel ik graag piano, thuis tussen de schuifdeuren.