Close

Stijn

Team

“Begin met het einde voor ogen. Door te visualiseren krijg je scherp welke stappen er nodig zijn.”

  • s.vedder@luckt.nl

Stijn Vedder

Het schrijven van mijn scriptie voor de studie Internationale Bedrijfskunde in Maastricht, heb ik gedaan in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Daar heb ik de kans gekregen de kwaliteit van het Personeelsinformatie- en Salarisadministratie-systeem te onderzoeken. Sinds 2002 ben ik dus al actief op het snijvlak van Zorg en ICT, waarbij thema’s als informatiemanagement, (functioneel-)beheer, (ICT-)portfolio- en projectmanagent en verbinding met de regio terugkerende speerpunten zijn. Ik ben begonnen als Informatieadviseur in het Rijnstate Ziekenhuis. Daarna ben ik de leidinggevende uitdaging aangegaan in het Máxima MC in Veldhoven/ Eindhoven waar ik ben gestart als afdelingshoofd Functioneel Beheer EZIS en al snel ook de afdeling Zorginformatie onder mijn hoede kreeg. Vanuit daar heb ik de stap gemaakt naar het Elkerliek Ziekenhuis als manager Proces- en Informatiemanagement. Daar was ik onderdeel van het MT en heb ik de sector Proces- en Informatiemanagement opgezet.

Sinds 2020 heb ik de overstap gemaakt naar Luckt, waar ik als Senior Consultant mijn ervaring vanuit de verschillende ziekenhuizen kan inzetten bij onze klanten. Het is mooi om te zien dat ik de ervaring die ik in de loop der jaren heb opgedaan nu van pas komen in vele trajecten.

Vanuit mijn functies in ziekenhuizen heb ik ruime ervaring op het gebied van complexe en regionale samenwerkingen. In de loop der jaren heb ik de verschuiving meegemaakt van automatiseren naar digitaliseren naar het huidige regionaliseren. Om de druk op de gezondheidszorg het hoofd te bieden en kwalitatief goede zorg voor de patiënt te kunnen blijven leveren is samenwerking in de regio essentieel geworden. Het is een van de sleutels om in te spelen op de lokale behoeften en daarbij de benodigde efficiëntie te halen. Om écht goede samenwerking te realiseren en te komen tot een stabiel, verbonden zorglandschap is een complexe uitdaging, waaraan ik graag mijn steentje bijdraag.

De opdrachten waar ik het beste tot mijn recht kom zijn complexe, innovatieve informatiserings-trajecten in de zorg. Waarbij ik als adviseur, programmamanager of interim-manager het grote geheel moet blijven zien, maar ook de kennis van inhoud aangesproken wordt. Dat dan omzetten naar pragmatische resultaten, daar draait het om!

 

Een weetje over jezelf?
Mijn vrouw en ik hebben ons huis in eigen beheer gebouwd. En al het werk waar geen specialistisch vakmanschap voor nodig is heb ik zelf, met hulp van vrienden, gedaan. Ik vind het nog steeds een mooi gegeven dat ik alle stenen van ons huis in mijn handen heb gehad en ik geniet met mijn gezin dan ook volop van ons huis.