Close

Officemanager Eindhoven tijdelijk

Werken bij Luckt

Officemanager Eindhoven
(parttime – tijdelijk vanaf september)

Kom werken als

Officemanager Eindhoven

(t.v.v. zwangerschapsverlof september 2024 t/m februari 2025)

Wil jij werken in een snelgroeiende organisatie met een gedreven team van medewerkers? Ben jij op zoek naar een professionele werkplek waar het gewaardeerd wordt als je elkaar uitdaagt? Met collegialiteit en veel eigen verantwoordelijkheid? Dan pas je bij ons! 

Het verschil willen maken, dat is onze stijl!

Luckt is een innovatief adviesbureau met een focus op Zorg & Welzijn. Wij begeleiden en ondersteunen multidisciplinaire, domeinoverstijgende projecten binnen deze sectoren. Hierin werken we nauw samen met lokale, regionale en landelijke overheid, en zorg- en welzijnsorganisaties. De opdrachten variëren van het begeleiden van innovatieve samenwerkingsverbanden tot aan het volledige programmamanagement op het gebied van digitaliseringsvraagstukken. 

 

Wie zoekt Luckt?

Wij zijn momenteel met een team van 37 collega’s. Wij hebben vestigingen in Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. Voor onze locatie in Eindhoven zijn wij op zoek naar een Officemanager voor minimaal 24 uur in de week. Dit ter vervanging van zwangerschapsverlof van onze huidige steun en toeverlaat. 

Heb jij een niet lullen maar poetsen mentaliteit? En heb je veel energie, houd je niet van stil en saai, maar bloei je juist op in een snelle en commerciële omgeving? Je communiceert helder en wilt het verschil maken? Dan zoeken we jou!  

We nodigen ook ZZP’ers uit om te reageren.

 

Hoe ziet de functie van Officemanager eruit?

Als officemanager ben jij de spil van onze organisatie en zorg je ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Je takenpakket is divers en biedt volop afwisseling. Geen dag is hetzelfde in deze functie als visitekaartje van de vestiging. Als je ’s ochtends binnenkomt, gaat de telefoon al. Terwijl je deze aanneemt start je je computer op en zie je een vol gestroomde mailbox. Je beantwoordt telefonisch vragen van collega’s. Ondertussen lees je alle binnengekomen mails, beantwoord je deze of stuur je ze door. Tijdens de teamvergadering, waar de één na de andere collega enthousiast aan het woord is, maak jij aantekeningen. Je maakt hiervan een korte actie- en besluitenlijst, want je weet dat je collega’s niet vrolijk worden van grote lappen tekst en dat het duidelijk is wat er van hen verwacht wordt. 

Als Officemanager ben je het eerste aanspreekpunt van de locatie. Je werkt samen met de andere officemanagers, de rayonmanagers en een team van consultants, die jou met regelmaat aan je mouw trekken. Dit team is dagelijks hard aan het werk om onze opdrachtgevers te adviseren bij allerlei projecten. Jij ondersteunt hen met zaken als het opstellen van een overeenkomst en het controleren van de aangeleverde documenten. Daarnaast draag je zorg voor de administratie en facturatie van deze opdrachten en adviseer je de consultants als een procedure niet gaat zoals het zou moeten. Je bent een pietje precies en zorgt ervoor dat je dit foutloos en snel doet.  

Dan opeens gaat er een lichtje bij je branden; over twee maanden wordt er een middag voor bijeenkomst voor alle Luckters georganiseerd. Je moet hiervoor nog een locatie regelen, uitnodigingen versturen en de agenda samenstellen. Jij laat je natuurlijk niet gek maken, springt vol passie in het volgende project en krijgt nieuwe energie van het ondersteunen van zo´n dynamische groep mensen.

 

Wat biedt Luckt?

Als Great Place To Work gecertificeerde organisatie krijg je bij ons veel eigen verantwoordelijkheid, waarbij je steeds weer wordt uitgedaagd. Je maakt deel uit van het jonge en enthousiaste Luckt-team, waarin wij gezamenlijk werken aan het leveren van toegevoegde waarde aan onze opdrachtgevers. We zijn uiteraard flexibel in uren- en vakantie-indeling en bieden je een marktconform salaris. Om bij te blijven met alle innovaties en vernieuwingen krijg je ruimte om jezelf door te ontwikkelen. Verder is er aandacht voor coaching en persoonlijke ambitie. Naast hard werken houden wij ook van gezelligheid met regelmatig teamuitjes en vrijdagmiddagborrels.  

En last but not least; onze kantoren in Eindhoven, Rotterdam én Utrecht, zitten op een ontzettend gave locaties. De kantoren van Eindhoven en Rotterdam in Microlab én Utrecht in de Jaarbeurs Innovation Mile (JIM) naast het centraal station.  

 

Wat Luckt jou?

  • Jij hebt een kritische, daadkrachtige en vrolijke persoonlijkheid.  
  • Jij hebt een MBO/HBO werk- en denkniveau. 
  • Jij hebt ervaring als officemanager of een soortgelijke functie. 
  • Jij presteert goed onder druk, bent in staat om veel hooi op je vork te nemen en weet daarbij je grenzen aan te geven. 
  • Jij bent accuraat en hebt van nature een goed gevoel voor organiseren, structureren en plannen. 
  • Je hebt een out-of-the-box mentaliteit en denkt in kansen en mogelijkheden. 
  • Jij denk graag mee over de groei en verdere professionalisering van Luckt. 
  • Jij bent communicatief. 

Beschik je daarnaast over het Luckt DNA? Dan pas jij prima bij Luckt!

 

Luckter worden?

Stuur dan je CV en motivatie naar werken@luckt.nl